-------

SELAMAT DATANG KE BLOG IKLAN PERCUMA --> sila klik sini untuk info **pelaburan**

IKLAN PERCUMA

MASUKKAN BLOG ATAU URL ANDA DISINI .
ShoutMix chat widget

PENDAFTARAN EMAIL KE 100 AKAN MENERIMA TOP UP RM10.CEPAT PENDAFTARAN MASIH DIBUKA.

DAFTAR EMAIL ANDA DISINI UNTUK MENDAPAT IKLAN TERKINI

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

SPY PEN DVR VIDEO CAMERA

sebatang pen ala james bond yang boleh berfungsi sebagai pen drive dan juga sebagai video camera. new brand dan kurang terdapat di pasaran.
dengan sebatang pen ini, anda boleh menyimpan fail dan merakam apa-apa sahaja yang perlu menggantikan kamera.yang bestnya,mudah dibawa ke

 mana-mana sahaja.

untuk maklumat lanjut boleh layari blog saya di www.ev-trading.blogspot.com 

harga -saiz 4gb = rm150
             saiz 8gb = rm200 


-KAMARUDIN OMAR (W.P Kuala Lumpur)
-012-2974 877 



UPAH HAJI 1MALAYSIA

Anda sedih kerana arwah ahli keluarga anda tidak sempat mengerjakan HAJI ketika hidupnya. Inilah peluang keemasan untuk anda menunaikan hajat mereka. Harga RM1600 beserta umrah!!! Dilaksanakan oleh orang arab di kota Makkah. Sijil dan hadiah dari tanah suci akan menyusul!!!

Berminat Layari www.umrah2u.myportal.my or call 019-2828 062 
 
-Hajah Nur
-Alamat: Jln DM 2/4 Puteri Heights Rawang,Selangor.

Paint Job & Restyling



-Aril Spray
-lokasi klang ,selangor
-anda ingin mengecat kereta anda.sila hubungi saya jika berminat,saya jamin anda akan berpuashati dengan perkhidmatan saya.
-berminat sila hubungi : Aril - 0173090704

RAM 512 DDR2 jenama HP

harga-RM 50 

ram masih berfungsi dgn elok.original hp.512mb 667mhz..ada 2 nak jual dua-dua..nak jual murah ja.sebab nak jual dah upgrade, jd ram nie x guna n mmerlukan duit..harga dah habis murah..pos laju +RM6.00..area sungai petani..apa2 kol @ msj..nasri    nasri: Phone  

Sistem Penjualan Barang Runcit

harga-RM 1 499 

Paket ini termasuk:
1. Perisian Sistem Penjualan Barang Runcit
2. AOC Wide Screen 18.5" LCD
3. Laci Tunai (boleh disambung kepada pencetak resit)
4. Barcode Scanner
5. Komputer CPU
(Apa yang lihat ialah apa yang anda akan dapat kecuali tunai dalam laci tunai)

 Ciri-ciri perisian

- Paparan jualan harian, kiraan tunai masuk

- Diskaun untuk barang tertentu
- Stok masuk/keluar, pengurusan stock
- Laporan – laporan Stok, laporan Untung rugi, laporan Tunai, laporan pekerja, laporan jualan 


Sila Hubungi:
Pedoman Network
2nd Floor - 07 and 08, Pan Palace Plaza
Taman Lip Sin, Penang.
Mobile :
019 - 502 1221 / 04-6446496 (Kent)
012 - 497 6900 (Ben) or ben@pedoman.my

Harga RM1499 adalah harga bersih.
TIADA kos tersembunyi
TIADA Kos Tahunan

MEMORI KAD MURAH!!

-promosi terhebat....
jualan penghabisan stok !!

-kami menjual aksesori telefon seperti memori kad dll barang dengan harga jauh lebih murah dari kedai....

memory card
brand new
jenama dna/sony


*micro sd
1gb-rm26
2gb-rm30
4gb-rm40
8gb-rm60
16gb-rm135
(life time warranty)

*mmc
1gb-rm32
2gb-rm37

*sony -m2
2gb-rm40
4gb-rm55
(5 years warranty)

-sila hubungi: 013-2685226 / 017-3612449 

-EN YAZID (W.P Kuala Lumpur)

Blackberry curve 8320


-saya ada BlackBerry Curve 8320 ingin dijual.
-harga rm500
Used for 2 months only..
Handphone in perfect and excellent condition..
smartphone (EDGE, Wi-Fi)
Phone + Bateri + Charger shj.
color maroon
NO memori kad
NO scratches and looks new..
Urgent sale..

Reason for sale - i need cash
Need to use money urgently..

Lokasi : Sri kembangan, taman equine, serdang, bangi...
 -019 6134702
-Matshah

7 july 2010

Beg Laptop

 -beg lap-top baru untuk di jual.berminat sila hubungi saya . -harga rm50
 -nuar 

 -016 2855126




6 july 2010 

Laptop mini ASUS



 -harga rm650
- Laptop (mini)
- Brand : Asus (Eee PC)
- Warna : Pink+Putih
- Baru je setahun digunakan
- Keadaan laptop baik (tiada calar,tidak pernah rosak)
- Harga yg ditawarkan sgt rendah.
- Berminat sila sms saya Suriati Arif
(0133743110)-URGENT! 

6 july 2010 

Michael Jackson dalam kenangan

santai sekejap lagu michael jackson versi melayu. jangan gelak tau!!!

Piala Bolasepak Dunia di rampas Polis Colombia Kelmarin

                                    Piala Dunia ini dibuat dari kokain seberat 11 kilogram

Replika Piala Dunia ini dibuat dari kokain seberat 11 kilogram. Sebuah replika Piala Dunia yang dibuat dari kokain telah dirampas oleh polis anti dadah di Colombia.

Menurut keterangan pihak polis, piala setinggi 36 centimeter itu ditemui dalam sebuah kotak pengiriman di bandar Bogota.

Kotak itu berada di sebuah stor penjabat pengiriman untuk dikirim ke sebuah alamat di Sepanyol, demikian keterangan ketua anti narkoba Bandar Bagota, Jose Peidrahita.

Hasil uji di makmal menunjukkan bahwa replika Piala Dunia ini dibuat dari bahan kokain seberat 11 kilogram yang dicampur dengan petrol bagi memudahkannya untuk dibentuk menjadi piala.

Menurut pihak berkuasa, piala tersebut ditemukan dalam pemeriksaan harian di Bandar tersebut pada hari Jumat lalu.

Dalam perkembangan lainnya, sebuah kapal selam yang mungkin akan digunakan untuk menyeludupkan bahan-bahan dadah juga ditemukan oleh para petugas.

Menurut pejabat Badan Anti Narkoba Amerika Syarikat, kapal selam asal Ekuador ini boleh membawa beberapa tan kokain, ditemukan di sebuah sungai dekat dengan sempada Colombia.

Kapal sepanjang 31 meter itu yang turut memiliki sistem pendingin dan alat-alat canggih lainnya. Seorang lelaki yg di syaki sudah ditangkap ketika berada di kapal itu

Brazil tewas

saat-saat terindah buat pasukan Belanda ketika menundukkan musuh tradisi mereka pasukan Brazil .
Brazil 1 - Belanda 2


Netherlands 0-1 Brazil

Simão | MySpace Video



Netherlands 1-1 Brazil

Simão | MySpace Video




Netherlands 2-1 Brazil

Simão | MySpace Video

isu kasut CROCS

Design yang menarik, selesa, ringan, serbaguna, warna yang pelbagai menjadikan Crocs menjadi pilihan ramai. 

Baik mereka itu bayi kecil yang baru bertatih berjalan, kanak-kanak yang sedang aktif dalam dunia upin ipinnya, remaja belasan tahun, para belia, bahkan golongan veteran sekalipun mengenakan Crocs.
Namun tidak disedari musibah yang menanti Ummat Islam di sebalik kasut ini..
mari kita baca sampai habis artikel ni untuk tahu kisah selanjutnya :-


Bagaimana Kasut Crocs yang menjadi alas kaki paling popular kini mendatangkan musibah kepada Umat Islam?
Bukan setahun 2 crocs ini bertapak di bumi Malaysia malah lebih dari itu.
Namun baru kini disedari terdapat kalimah ALLAH, lebih tepat lagi di bahagian kita mengalaskan tapak kaki kita...subhanallah!

Untuk memudahkan imaginasi anda, mari kita berkenalan dengan logo Crocs.
Kita semua sedia maklum nama Crocs ini diperolehi dari Crocodile/ Buaya...
Disebabkan itulah, syarikat ini menjadikan gambar buaya sebagai 'model' mereka.
Maskot ini dihias sebaik mungkin agar kelihatan comel.
Jika anak-anak kecil melihat, sudah pasti menyukainya...
Inilah doktrin minda bawah sedar kepada anak-anak. 

Persoalannya, kenapa dikatakan terdapat kalimah Allah disebalik logo Crocs ini?

Baiklah, sila lihat gambar di bawah :



Bagaimana? Ada sesuatu yang mencurigakan?
Sudah pasti ada yang berkata :
"Ah..ada-ada saja kamu. Tidak ada yang pelik pun kan. Hanya logo buaya yang comel. Tidak lebih dari itu."

 Jangan tersilap. Jika dilihat sekali imbas, memang tidak akan kelihatan sesuatu yang janggal dari logo ini. Sama juga seperti produk Coca Cola.
Setelah diselidik, sekiranya perkataan Coca Cola ini dilihat melalui cermin, akan tertera perkataan bahasa Arab : La Mecca, La Muhammad.
Apa maksudnya? Tiada Mekah, Tiada Muhammad SAW.

Baiklah, lihat gambar di bawah. Logo Crocs yang saya lampirkan di atas diterbalikkan beberapa darjah :

 Sudah dapat melihat sesuatu? Ya, kali ini pasti kelihatan dengan jelas. Kalimah ALLAH bukan? Siap ada sabdu lagi. Lebih jelas lagi, saya lampirkan gambar di bawah, ihsan dari facebook :


Aduh, seperti terkena kejutan elektrik. Adakah semua ini satu kebetulan? Atau syarikat Crocs tidak tahu menahu akan hal ini? Hanya maskot buaya yang comel, tanpa ada agenda disebaliknya? Bagaimana pendapat anda?

"Sekali-kali tidak akan redha orang-orang Yahudi dan Nasrani sehinggalah kamu mengikut jalan-jalan hidup mereka" - Al-Baqarah 120

so,camne ni ,kita dah terbeli
ok ikut care2 ni,mybe ley mmbantu...


a) Option yang pertama, hilangkan logo ini dengan cara menggoresnya dengan pisau/bakar dgn lighter. Biar ia kelihatan bercalar-balar, kesucian Islam itu perlu dijaga.

b) Jika kita benar-benar marah akan perkara ini, bakar kasut Crocs kepunyaan kita sendiri.

c) Jika rakan kita belum maklum, sila maklumkan kepada dia. Bukan membakar terus kasut Crocs mereka.

d) Jika kita mereka masih mengira-ngira untuk membeli kasut ini, anda ada pilihan (a) dan pilihan (b).

e) Jika kita berautoriti untuk mengetengahkan perkara ini kepada semua, saya cukup-cukup mengalu-alukan.


f) Jika kita tidak ambil peduli akan pendedahan ini, sahlah keimanan yang ada di dalam diri bagi seorang muslim telah dicabut oleh Allah. Atau juga kita beranggapan ianya saja diketengahkan bagi mensabotaj Crocs.

g) Jika kita seorang muslim yang beriman, sebarkan artikel ini kepada semua. Baik menggunakan blog kita, akaun facebook kita, akaun twitter, atau lain-lain medium.








sila sebarkan kepada yang masih belum mengetahuinya semoga kita semua beroleh rahmat atas tindakan kita ni.insyaALLAH.

sumber:- http://muslimeen-united.blogspot.com/2010/06/ada-apa-dengan-kasut-crocs.html

Tips mendapat iklan dari Nuffnang

Blog anda tidak memaparkan iklan?
Iklan Nuffnang tidak keluar?

Untuk memastikan iklan keluar, pastikan anda membuat analisis tentang pengiklan Nuffnang. Oleh itu, 'blog walking' juga penting untuk memastikan iklan mana yang keluar di blog orang lain. Tujuannya ialah untuk mengetahui jenis iklan apa yang terdapat di Nuffnang. Kita tidak tahu siapa yang mengiklan dengan Nuffnang.

Setelah kita tahu jenis-jenis pengiklan yang ada, bolehlah membuat entry yang yang berkaitan. Ini kerana iklan yang akan terpapar adalah berkaitan dengan entry blog kita. Contoh pengiklanan yang ada sekarang ialah telekomunikasi, contact lens, kesihatan, pelancongan, laman sosial dan lain-lain lagi. Untuk mendapat iklan-iklan jenis ini, tajuk dan post entry mesti berkaitan dengan jenis-jenis pengiklanan di atas.

Teknik ini sama dengan keyword yang digunakan untuk mendapat bayaran tinggi dari pengiklanan google. Bagi pengiklanan google, webmaster akan mencari keyword yang mahal untuk dijadikan keyword post laman web. Dengan ini, pendapatan yang diterima lebih tinggi.

Selain itu, jumlah pengunjung juga adalah penting kerana lebih ramai pengunjung melawati blog anda, lebih banyak peluang untuk pelawat klik iklan anda. Pastikan iklan ditelakkan di tempat-tempat yang strategik dan mudah dilihat. Harus diingat, aktiviti klik-klik iklan dengan sengaja untuk mendapat pendapatan adalah diharamkan. Klik iklan sepatutnya terjadi apabila pelawat benar-benar tertarik dengan iklan tersebut. Ini demi kebaikkan pihak "advertiser" dan juga "publisher" yang mana kedua-dua pihak menerima faedah bersama.

Didapati juga iklan Nuffnang banyak keluar di waktu malam dan tengah malam. Oleh itu, cuba juga cari topik-topik yang pelawat-pelawat malam suka baca seperti kisah cinta, lawak, tips-tips dan sebagainya. Ini kerana pelawat-pelawat malam pasti akan mencari topik-topik yang menyegarkan untuk waktu malam.

sumber -: http://www.gnesop.com/2010/05/tips-mendapat-iklan-dari-nuffnang.html

Faedah derma darah

  UCAPAN terima kasih sememangnya tidak cukup untuk menghargai jasa penderma darah di negara kita yang sudah menyelamatkan jutaan nyawa penduduk negara ini sama ada dalam keadaan kecemasan (kemalangan, kebakaran) atau melalui pemindahan darah terancang seperti untuk pesakit talassemia, leukemia atau anemia yang teruk.


Setiap kali anda menderma darah, anda akan mengeluarkan sebahagian daripada zat besi dari badan. Ada kajian menunjukkan zat besi berlebihan akan mempercepatkan pengoksidanan (oksidasi) kolesterol, satu proses yang dianggap boleh menyebabkan kerosakan salur darah dan akhirnya mengakibatkan penyakit kardiovaskular (serangan jantung dan strok).

Secara purata tahap zat besi dalam badan seseorang lelaki ialah kira-kira 1,000 miligram tetapi pada wanita (sebelum menopaus atau putus haid) hanyalah 300 miligram saja. Pengeluaran zat besi pada wanita berlaku ketika haid dan inilah sebabnya wanita muda terlindung daripada sakit jantung. Risiko sakit sama dengan lelaki apabila wanita menopaus kerana zat besi mula terkumpul banyak dalam badan mereka. Selain itu secara psikologi, penderma darah sebenarnya berasa lebih tenang kerana mempunyai tahap kesihatan yang baik. Ujian darah akan dilakukan ke atas semua penderma setiap kali mereka menderma darah; walaupun mereka adalah penderma tetap. Ini adalah langkah untuk memastikan semua darah diderma adalah selamat dan tidak mengandungi bahan yang boleh membahayakan penerima.

Langkah ini juga membolehkan penderma mengetahui tahap kesihatan mereka kerana jika didapati penderma menghidap penyakit tertentu, perkara berkenaan akan dimaklumkan segera supaya mereka boleh mendapatkan rawatan sewajarnya.

*Orang dewasa mempunyai empat hingga lima liter darah.
*Setiap kali menderma jumlah darah diambil hanya 300 hingga 450 mililiter atau hanya lapan peratus darah dikeluarkan dari badan penderma.
*Menderma darah boleh menyihatkan badan kerana badan menghasilkan sel darah baru bagi mengganti darah yang diderma. Secara semula jadi, badan menggantikan semula darah ini dalam masa 72 jam. Sel darah merah mempunyai jangka hayat antara 115 hingga 120 hari dan dalam tempoh ini ia boleh digunakan untuk menyelamatkan banyak nyawa.
*Badan sentiasa menghasilkan sel darah baru bagi menggantikan sel darah yang mati (musnah) akibat tua (selepas 120 hari). Ini sebabnya penderma hanya dibenarkan menderma darah sekali dalam masa tiga bulan.

Tidak perlu bimbang kemungkinan masalah kekurangan darah kerana ia tidak akan berlaku. Setiap hari badan kita akan menghasilkan sel darah baru bagi menggantikan sel yang mati akibat 'tua'. Malah penderma diberikan pil zat besi dan asid filik untuk merangsang badan menghasilkan sel darah baru sebaik selesai menderma darah. Isu keselamatan seperti kemungkinan mendapat penyakit berjangkit juga tidak timbul kerana proses pengambilan darah adalah selamat dan dilakukan dengan berhati-hati. Banyak langkah keselamatan diambil untuk kebaikan anda dan bakal penerima darah. Semua peralatan seperti jarum baru, bersih dan steril akan digunakan bagi setiap penderma dan jarum yang sudah digunakan akan dibuang. Jadi tiada kemungkinan jarum ini terkena penderma lain. Sebelum darah diambil, tekanan darah akan diukur bagi memastikan tekanan darah adalah normal, diikuti ujian pengenalan jenis darah. Sampel sama akan digunakan untuk ujian darah seterusnya. Selepas contoh darah diambil untuk pengenalan jenis dan ujian darah, pegawai perubatan akan memberi kaunseling bagi memastikan anda penderma berisiko rendah. Satu unit darah (antara 300 hingga 450 mililiter) dapat menyelamatkan nyawa mangsa demam denggi, kemalangan (yang kehilangan banyak darah), ibu yang tumpah darah ketika bersalin, pesakit talassemia, anemia, leukemia dan haemofilia, mangsa kebakaran serta bayi yang perlu menjalani pertukaran darah. Apabila anda menderma darah, tidak perlu fikir siapa penerimanya atau bagaimana ia akan digunakan. Setiap hari ada saja orang memerlukan darah untuk menyambung hidup.
*Darah yang diderma boleh disimpan selama 42 hari dalam peti dingin beku sebelum diberikan kepada golongan yang memerlukan.


Darah yang diderma dibahagi mengikut komponennya iaitu sel darah merah, plasma, platelet, plasma beku segar, cryoprecipitate, cryosupernatant, Faktor VIII dan IX - semuanya ada kegunaan tersendiri. Sel darah merah digunakan untuk merawat pesakit talassemia, leukemia, orang yang kehilangan darah (mangsa kemalangan, kebakaran, pembedahan) dan kekurangan darah (anemia). Manakala produk darah seperti plasma beku segar dan Faktor VIII serta IX untuk pesakit haemofilia.


selamat menderma darah semua.derma darah dapat menyelamatkan nyawa.

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget